Em vaig saber conta contes parlant francès. Lluny de casa vaig descobrir les meves arrels.

L’herència de contes i patarres a la vora del foc, al peu d’un lledoner o agrupats al voltant d’un cistell amb pèsols per espellofar…els avis, les àvies, els tiets.

La vida de pagès i el temps de donar espai a les paraules és el meu bagatge.

 

Descobreixo la narració com una professió i m’endinso en els camins de la paraula, jo que venia del gest i la dansa.

 


Aquesta és la historia…d’una actriu, ballarina i  creadora que ha begut de totes les fonts possibles de l’espectacle en viu.

Sóc la Marta Gorchs i m’he format en l’art d’explicar històries a la Maison du Conte a França i després amb Praline Gay-Para.

Sóc llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, especialitzada en Teatre Gestual.

M’he interessat especialment pel mim corporal i m’he format amb diveros deixebles d’Étienne Décroux. He treballat a París amb Théâtre du Mouvement amb un projecte d’especialització en dramatúrgia corporal. Claire Heggen i Yves Marc són els meus pares artístics en molts sentits.

He estat trapezista durant cinc anys i l’experiència professional de formar una companyia de circ ha marcat la meva visió de l’ofici.

La dansa sempre m’ha fet vibrar. He rebut classes de dansa des del 1994 en escoles com Ramon Solé, La Caldera, La Piconera, (Barcelona), École Peter Goss (París), Deltebre Dansa i en centres de recerca com La Visiva (Barcelona) i l’Animal a l’Esquena (Celrà).

He actuat amb companyies de teatre de titelles, teatre gestual, dansa, dansa teatre i he dirigit espectacles i coreografiat números de circ. Estar a l’equip directiu m’agrada!

Actualment sóc dona, mare, creadora, emprenedora i enèrgica bellugadissa en constant moviment.

Que els contes facin llarg camí dins la meva boca!