Amb ulls de nena

Un espectacle de contes amb visió de gènere que expliquen l’origen dels astres, del tambor i de la nina. Tres protagonistes turbulentes i gens dòcils que reinventen el món.

Sinopsis

Una dona des de dins del seu món rodó, orgànic, colors de terra us convida a mirar-vos el món amb ulls de nena. Entreu-hi, és un espai de complicitat compartida on podreu expressar-vos amb la veu i el cos. I llavors sentireu contes de nenes que inventen i creen. Perquè les tasques femenines són la font de riquesa i progrés de la nostra societat, ja des del temps en què les oques tenien dents. 

No és pas perquè siguis petita, que no pots fer grans coses!

Edats

Tot públic a partir de 3 anys.

Quants hem de ser?

 

Espectacle

  • Pensem que el conte és un moment de calma i exclusivitat. Per això diem que l’aforament ideal és d’entre 50 i 100 persones. Amb més es fa difícil escoltar contes, tot i que no és impossible.

Què necessitem?

 
  • Espai escènic: 3m per 3m.
  • Punt de llum a la zona d’actuació.
  • Arribada a l’espai: 1h 30min abans de l’hora d’inici de l’activitat.
  • Desmuntar: 45 min
  • Durada de l’espectacle: 45-50min.
  • Aigua i espai per canviar-se.

Proposta pedagògica

Sóc la primera dona de la meva generació familiar que tinc l’oportunitat de fer sentir la meva veu dalt d’un escenari. Que puc triar què explico i com ho explico. I és amb la maternitat que comprenc que encara té més sentit explicar contes si ho faig des de la meva perspectiva de dona que viu, cria  i treballa Avui, Aquí.

No només per explicar contes on les nenes són protagonistes, que no és tan habitual trobar-ne, sinó també inventores o valentes desafiadores. Contes de nenes que desobeint allò que se’ls mana fan un gran descobriment per elles mateixes, fent créixer així el món que les envolta.

Proposta de llenguatge

Que no comprenguin tots els mots no vol dir que hàgim de descartar paraules elaborades. Si els privem de les paraules que no entenen, com les descobriran i n’aprendran el significat?

Gaudir d’escoltar contes és convidar a descobrir la llengua com una música sonora i captivadora. Despertar l’escolta dels nostres infants és convidar-los a gaudir de la lectura, el llenguatge i fer-los aptes per a la comunicació, tot donant-los eines per entendre el nostre món.

Com escoltar contes?

Sovint quan anem a un espectacle infantil, pensem que hi anem només pels nostres infants. I llavors, d’alguna manera, estem presents sense connectar-nos amb el que passa. Nosaltres pensem els contes com petites obres d’art que compartim amb TOTES les persones del públic. Per això els grans poden seure al davant amb els nens, poden cantar i fer ballar el cos, creant entre tots un espai de silenci on el cos i la veu creen un espai de comunicació i complicitat. 

 

Descarregar dossier

Amb ulls de nena Dossier