Au revoir Vela!!

with No hi ha comentaris

"Històries del circ" acaba una etapa a dins de la Vela

Ahir divendres vam fer l’última actuació de “Històries del Circ” a Ca l’Estruch. L’última de la temporada 2021 i l’última en aquesta carpa. Sí, final d’etapa.
Perquè la Vela se’n va de viatge!
Ara fa 7 anys la Vela va arribar a Ca l’Estruch de Sabadell. Havia estat del Monty, que és qui la va fer rodar i després, quan el Monty va plegar, va estar instal·lada a Vilanova i la Geltrú amb la complicitat imprescindible d’una persona de circ, el Bienve Moya. Després de molts anys acollint activitats, residències i espectacles la Vela va quedar abandonada. El projecte havia caducat.

I llavors l’Estruch va guanyar el concurs i la Vela va viatjar fins a Sabadell. Des d’aleshores el projecte del circ dins la Fàbrica de Creació ha crescut moltíssim. Nosaltres com a companyia, col·laboràvem amb l’Estruch fent tallers ja des del 2008.

L’any 2016 la direcció artística de l’Estruch ens va fer un encàrrec. Volien donar a conèixer la carpa a la ciutat i ho volien fer artísticament amb una activitat pedagògica. Com a companyia de circ de la ciutat ens van convidar a pensar una visita guiada per les instal·lacions circenses on, tot passejant-hi, s’expliqués la història d’aquesta vela, la història del circ i que, posats a demanar, el públic acabés veient una petita mostra de les tècniques de circ que s’hi poden fer. Un tastet. Una activitat pedagògica amb vocació de creació de públics ancorada en l’art.
I nosaltres ens vam posar a crear.

Sempre vam pensar aquesta aventura com una creació artística completa. Una CREACIÓ. Va ser l’inici de la Mdme Loyal i en Vasily. La cap del circ i el mosso de pista que han acompanyat la història fins avui. I el projecte va superar l’encàrrec i els personatges ens van superar fins i tot a nosaltres!

Han estat sis anys de visites, actuacions matinals, de cap de setmana amb funcions per públic general, aturada pandèmica, canvis per adaptar-se i seguir. Sempre seguir.
Ara la Vela se’n va. Estem tristos, ho hem de dir. A dins d’aquesta història hi ha una metahistòria circense. La nostra, la vida que ha anat passant mentre cada primavera i cada tardor la visitàvem. Hem estat feliços a dins d’aquest gran ventre!
La Vela se’n va però el projecte segueix. Aviat arribarà una nova carpa. Per fer-hi més activitats i millor. Així que assaborint cada actuació hem acomiadat de la millor manera aquesta estructura efímera que esperem que tingui un nou lloc on poder-se aixecar.
Volem agrair molt i molt la confiança i la complicitat de tot l’equip de l’Estruch, de la direcció als conserges, de les productores a les persones de la neteja. Manel, Jordi, Mayi, Anna, Mònica, Salut, Mireia, Paqui, Manel, Esteban, Anna. Gràcies!!!

Al nostre Vladimir (àlies Xavi Salavert) una autèntica navalla suïssa amb la sensibilitat artística a flor de pell. Sense tu Vladrimir, no ho hauríem fet tan bé!
Au revoir Vela!
En Vasily i la Mdme Loyal ja són món enllà creant una nova aventura sobre els escenaris. Bon vol!!

Bon viatge!!!

Leave a Reply