Companyia Sifó

Cia Sifó som la Marta Gorchs, artista de les arts del moviment, i un gruix de persones, artistes que acompanyen, donen vida i fan possible aquesta aventura.

La creativitat, la il·lusió de fer espectacles de creació i l’energia per impulsar projectes, ens van portar a crear la companyia.

Això era i no era l’any 2007 quan naixia el nostre primer projecte: La Sopa de Pedres. Un espectacle de circ i teatre gestual que posava en escena, amb música en directe, un conte tradicional. El còctel estava servit. Circ, teatre, conte… En quin calaix ficar-nos?

Ens ha ocupat més de 10 anys deixar que tot prengués el seu lloc.

Dins i fora de la companyia hem fet espectacles de circ, dansa, dansa-teatre, teatre gestual, teatre de carrer, teatre de titelles, contes, cinema… Hem trepitjat places, carrers i teatres, auditoris, escoles i biblioteques… I el temps ha donat espai a les paraules. El conte ha esdevingut una part fonamental en la nostra trajectòria. La paraula ha pres tant cos, que avui Sifó és tot allò que hem fet i farem al voltant de la narració oral. Despullada, en escena, hibridada amb altres disciplines: oralitat i moviment.

Ens agrada pensar cada projecte com un viatge únic i caduc i per això irrepetible. Exprimim cada viatge fins a la fi, sense pressa, sense parar-nos. I com que estem vius i sempre en moviment ens apassiona l’art viu i efímer: el teatre, el circ, la dansa.

L’art que es consumeix en comunitat, que es fa possible en un espai limitat de temps i es gaudeix en companyia.

Col·laboradors