A Pas de Pallassa

Un espectacle d’humor i amor. Una història d’herències i transformacions.

Sinopsis

Aquesta història comença el dia que una dona va heretar el circ de la seva àvia. Aquell dia l’àvia l’esperava amb una caixa molt antiga a les mans i li va dir:

– Té, aquí tens tot el que et cal per tirar endavant aquest circ que ara és teu.

Però a dins no hi havia res del que esperava, només una rata que s’ho estava menjant tot. Els records del gran circ comencen a prendre forma i poc a poc, va desgranant la història de la veritable herència: una àvia que va aconseguir trencar els estereotips que l’encotillaven per convertir-se en pallassa i mestressa d’un nou circ. Un circ que sota el seu ventre estrellat, viatja de poble en poble explicant la bonica història de tots aquells que són molt més d’allò que semblen ser.

Un espectacle de circ narrat amb el cos. Una història d’humor i amor que us captivarà per la combinació de llenguatges.

Edats

Tot públic a partir de 3 anys.

Quants hem de ser?

 

Espectacle

  • Pensem que el conte és un moment de calma i exclusivitat. Per això diem que l’aforament ideal és d’entre 50 i 100 persones. Amb més es fa difícil escoltar contes, tot i que no és impossible.

Què necessitem?

 
  • Espai escènic: 6m per 5m.
  • Punt de llum a la zona d’actuació.
  • Arribada a l’espai: 2h abans de l’hora d’inici de l’activitat.
  • Desmuntar: 45 min
  • Durada de l’espectacle: 55min.
  • Aigua i espai per canviar-se.

Proposta pedagògica

Sóc la primera dona de la meva generació familiar que tinc l’oportunitat de fer sentir la meva veu dalt d’un escenari. Que puc triar què explico i com ho explico. I és amb la maternitat que comprenc que encara té més sentit explicar contes si ho faig des de la meva perspectiva de dona que viu, cria  i treballa Avui, Aquí.

No només per explicar contes on les nenes són protagonistes, que no és tan habitual trobar-ne, sinó també inventores o valentes desafiadores. Contes de nenes que desobeint allò que se’ls mana fan un gran descobriment per elles mateixes, fent créixer així el món que les envolta.

Proposta de llenguatge

Que no comprenguin tots els mots no vol dir que hàgim de descartar paraules elaborades. Si els privem de les paraules que no entenen, com les descobriran i n’aprendran el significat?

Gaudir d’escoltar contes és convidar a descobrir la llengua com una música sonora i captivadora. Despertar l’escolta dels nostres infants és convidar-los a gaudir de la lectura, el llenguatge i fer-los aptes per a la comunicació, tot donant-los eines per entendre el nostre món.

Com escoltar contes?

Sovint quan anem a un espectacle infantil, pensem que hi anem només pels nostres infants. I llavors, d’alguna manera, estem presents sense connectar-nos amb el que passa. Nosaltres pensem els contes com petites obres d’art que compartim amb TOTES les persones del públic. Per això els grans poden seure al davant amb els nens, poden cantar i fins i tot passar-s’ho bé!

Descarregar dossier