Quan els colors es fan personatge

with No hi ha comentaris

Seguim creant. Ara jugant amb els colors i les textures per vestir els personatges.

Durant el procés de creació de l’espectacle Sabates Vermelles, vam veure de seguida que el vestuari seria una escenografia sobre la pell. Que era canviant i evolucionava amb el viatge del personatge principal. Però la traducció de les idees a objectes o escenes concretes no sempre és senzilla. Cal fer unes quantes voltes i moltes proves.

De seguida intuïm que els colors han d’entrar en joc de manera significativa i bé, sabem que els colors tenen el seu significat, però quins triar i com combinar-los? Quins importància tenen els colors en cada escena?

Per sort tenim la Paulette San Martin a l’equip, ella s’ha ocupat del disseny i confecció del vestuari, i és tan bonic veure com treballa! De seguida entén la proposta i després d’esbossar els primers dissenys va a buscar robes. Que difícil és imaginar-se allò que veus en un rull sobre el cos d’una persona! Però ella, que ha entès allò que busquem, fa màgia – bé, no ens enganyem, és ofici! – i les seves mans dibuixen, tallen, cusen, emproven, retoquen… Fins que tot agafa una coherència cromàtica que es complementarà amb la proposta escenogràfica.

Hem trobat els colors de cada escena, un joc de complementaris del vermell. Els teixits prenen la forma del cos, els colors s’han fet personatge!

Estrenem aviat!

Follow Marta Gorchs:

Latest posts from

Leave a Reply