Residències creatives, un recés per mirar lluny

with No hi ha comentaris

Sabates Vermelles és un espectacle que s’ha fet a base de residències artístiques repartides al llarg del temps. No diré quant per no espantar-me.

Una residència artística és un tancament voluntari, un aïllament programat en un espai acollidor, preparat però fora dels teus llocs habituals de feina.

I per què? Doncs perquè accelerades com anem, de vegades resulta gairebé impossible aturar-se.

En un dia normal d’assaig, anant al teu local has enviat uns quants whatsapps, has fet alguna trucada tot obrint la porta i a mig canviar-te, has hagut d’enviar un parell de mails urgents. I així anar fent, fins que veus que de les quatre hores que tenies ja només te’n queden dues.

Reservar uns quants dies, marxar del teu entorn i concentrar-te en un espai on no hi ha res de la teva rutina quotidiana, et permet disposar de la concentració en exclusiva. I això ho és tot. Però no es pot abusar, aquí en aquest país el temps per la creació no ens el paguen. Així que cal organitzar-ho bé per no perdre massa feina.

Per l’espectacle Sabates Vermelles hem estat en residències intermitents, deixant espai entre una i altra per reposar el material. Crear necessita temps. I hem tingut la sort de poder disposar de dos espais privilegiats: Ca l’Estruch, la Fàbrica de Creació de les Arts en Viu de Sabadell, i la Casa del Teatre Nu.

Dos espais completament preparats per l’activitat artística. Amb persones que entenen perfectament les necessitats dels processos de creació i garanteixen la intimitat i la calma. I tant bon punt estàs preparada per mostrar alguna part de la feina et proposen alguna interacció.

Tancar-se per obrir-ho tot. Un recés per tenir temps de mirar més enllà.

Follow Marta Gorchs:

Latest posts from

Leave a Reply