Un cos articulat

with No hi ha comentaris

Articulacions i moviment

El nostre cos és una meravella que ens permet expressar des de la proesa més increïble a la subtilesa més imperceptible. Sabies que tenim un total de 360 articulacions?!! Sembla increïble oi? Podríem moure una articulació per cada dia de l’any!

Mentre creixem, les nostres articulacions perden mobilitat. Les feines excessivament sedentàries, la cultura i les experiències de vida van deixant algunes zones sense moviment. Bloquejades, diem.

Alliberar tensions i ampliar el moviment, és una tasca bàsica en la formació de les persones que es volen dedicar professionalment al món de l’espectacle. Aquest entrenament els permet ser més expressius.

Però de nou les arts poden ser font de benestar.  Podem treballar respectuosament el nostre cos per aconseguir un cos més articulat. Això ho aconseguirem alliberant bloquejos. Amb consciència i moviments suaus estarem oxigenant millor els teixits, posarem oli a les bisagres i això ens farà sentir millor a la vegada que ampliarem la mobilitat i la nostra capacitat expressiva sense saber-ho.

Quan era professora de l’escola de teatre La Tarima vaig acompanyar un grup d’adolescents. Independentment del resultat de l’espectacle que vam crear, vaig veure com els seus cossos s’obrien i s’expandien. Treballant per un espectacle va canviar la seva forma d’estar, de caminar i de relacionar-se amb la resta del grup. Avui potser aquells joves es dediquen a l’ofici d’actor. Potser no. Però aquesta vivència ja la tenen guardada a la memòria corporal per sempre.

La fotografia que veieu és de l’espectacle “Catherine et l’armoire” de la companyia francesa Théâtre du Mouvement”

Follow Marta Gorchs:

Latest posts from

Leave a Reply